Het nachtleven in Nederland: meer dan alleen clubs & bars

Dit zijn de drie beste poppodia van Nederland!

Of je nu een fan bent van heavy metal, rock of klassieke muziek, je weet ongetwijfeld dat het bijwonen van concerten het beste is wat er bestaat! Van de oorverdovende muziek tot de sing-a-longs en van het minutenlang applaus tot het moment dat de lichten uitgaan; het levert telkens kippenvel op! 

Omdat we maar niet genoeg kunnen krijgen van dat gelukzalige gevoel, willen we je hier de drie beste poppodia van Nederland meegeven. Elk podium uit deze lijst heeft in het verleden al de prijs voor ‘Beste podium’ van de Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals (VNPF) gewonnen waardoor je weet dat je bij deze zalen terechtkunt voor een onvergetelijke muziekavond!

 1. Paradiso (Amsterdam) 

Als je aan (buitenlandse) concertliefhebbers vraagt welke Nederlandse concertzalen zij al bezocht hebben, dan zullen ze ongetwijfeld wel Paradiso in Amsterdam zeggen. Daar zijn een paar ijzersterke redenen voor. De concertzaal ziet er ten eerste echt oogverblindend uit dankzij de unieke glas-in-loodramen. Ten tweede beschikt deze zaal over verschillende verdiepingen waardoor je vanop elke afstand een perfect zicht hebt op het podium. Last but not least, Paradiso ligt ook in het hart van Amsterdam waardoor je na het optreden gemakkelijk nog meer bruisende plaatsen zoals de restaurants, casino’s en bars kunt ontdekken. Het is dus niet verwonderlijk dat je in deze zaal al internationale artiesten zoals Arctic Monkeys, Prince, David Bowie en de Rolling Stones aan het werk kon zien.

2. TivoliVredenburg (Utrecht)

Vijf voor de prijs van één! Dat is ongetwijfeld wat de architecten van de TivoliVredenburg in Utrecht gedacht moeten hebben. In dit concertgebouw zijn er namelijk vijf zalen terug te vinden met een totale capaciteit van maar liefst 5500 bezoekers. Hierdoor is TivoliVredenburg dus gegarandeerd de place-to-be als je een mooi aanbod aan muziek wilt ontdekken. Zo kon je in deze zaal al terecht voor optredens van artiesten zoals Editors, Kaiser Chiefs en Mika.

3. De Pul (Uden)

De Pul uit Uden is misschien de minst bekende zaal uit dit lijstje, maar dat betekent niet dat het minderwaardig is. Integendeel. Deze concertzaal is een van de oudste poppodia uit Nederland want het werd opgericht in 1986. Aangezien er in de Pul ‘maar’ 650 muziekliefhebbers binnen kunnen, wordt er bij elk optreden ongetwijfeld een speciale en onvervalste sfeer gecreëerd. Het maakt niet uit van welke muziek je houdt, je kunt in de Pul steeds terecht voor nationale en internationale artiesten. Zo kon je er al Dog Eat Dog, Airbourne en The Zombies aan het werk zien.

Natuurlijk heeft Nederland nog meer wondermooie concertzalen te bieden zoals Rotown, 013, Doornroosje en Melkweg. Het enige wat je nu nog hoeft te doen, is bepalen welke zaal je wilt bezoeken tijdens je volgend optreden!